Европейският политехнически университет (EPU) открива новата академична година

ПЕРНИК, 16 ноември 2023 г. - Европейския политехнически университет (ЕПУ) официално отбеляза началото на новата академична година с официална церемония, която се състоя в основния му кампус в Перник на 16 ноември 2023 г.

Пред аудитория от студенти, преподаватели, служители и видни гости, ректорът на ЕПУ професор Марин Маринов даде начало на церемонията с обръщение, в което подчерта забележителните постижения на университета в нейните академични програми. Проф. Маринов с гордост обяви: "ЕПУ наскоро получи акредитация за онлайн бакалавърска програма по приложна информатика, което показва нашия непоколебим стремеж към развитието на дистанционното обучение." Той съобщи също така, че ЕПУ е подновил своята акредитация за бакалавърските и магистърските си програми по Общо инженерство, със специален фокус върху инженерния дизайн.

Представлявайки както собственика на университета, така и неговия президент, вицепрезидентът на ЕПУ, професор Веско Панов, отправи топло приветствие към всички студенти на ЕПУ и обяви, че ЕПУ вече е част престижната програма на Европейския съюз "Еразъм+". Допълни, че това значимо събитие открива безброй възможности както за студентите, така и за членовете на преподавателския състав да се включат в международен научноизследователски и образователен обмен.

Професор Маринов сподели и визията на ЕПУ за насърчаване на сътрудничеството с университети в Китай. Тази стратегическа инициатива има за цел да улесни приема на студенти от различен произход и да обогати възможностите, които предлага университета. Освен това се работи в насока за привличане на студенти от Европа, като общата цел е ЕПУ да утвърди своя имидж като гостоприемна и приобщаваща образователна институция за всички.

В заключителните си думи професор Маринов и професор Панов отправиха своите най-добри пожелания за предстоящата академична година, като отправиха признание за решаващата роля на университетската общност за реализирането на амбициозните цели и стремежи на ЕПУ. Маринов завърши с думите: "Благодарение на отдадеността и упоритата работа на нашите студенти, преподаватели и служители, мечтите ни се превръщат в реалност."

Събитието завърши с отворена дискусия между преподаватели и студенти, което даде възможност да се задават въпроси и да се отговаря на тях.

В момента тече активно записването на нови студенти в EPU за предстоящия семестър, като крайният срок за кандидатстване е 15 януари 2024 г.

© ЕПУ – Европейски политехнически университет – 2017 г. – Всички права запазени.